YÜREĞİR BİLSEM Öğrencilerinin TÜBİTAK Başarısı…

YÜREĞİR BİLSEM Öğrencilerinin TÜBİTAK Başarısı…

YÜREĞİR BİLSEM Öğrencilerinin TÜBİTAK Başarısı…

08.04.2023 405

08-04-2023

 

 

 

 

 

 

 

Bu yıl 3 lise öğrencisi ile eğitim öğretim hizmetine başlayan Yüreğir Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerimiz; danışman öğretmenleri Müzik öğretmenimiz Nesil AYATA, Destek öğretmenimiz Ahmet Turan ALADAĞ ve Fen Bilimleri öğretmenimiz Özden DEVECİ rehberliğinde 3 proje ile Bölge Sergisine davet alarak kurumumuzu temsil etmişlerdir. 

Öğrencimiz Mehmet Arhan SEZGİLİ, Özden DEVECİ danışmanlığında Biyoloji Alanında hazırladığı “Depremde Hayat Kurtaran Hamster” adlı projesi yapılan jüri değerlendirmeleri sonucu Tübitak 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Birincisi olmuştur. 

Bu projede, afet sonrası senaryoda, hamsterların değişken şartlarda uygun elektronik takip ve görüntüleme cihazlarıyla arama yapması hedeflenmiştir. Araştırmada, iki hamster, kademeli bir müdahale stratejisi ile çeşitlendirilmiş labirentlerde eğitilerek arama kurtarma simülasyonları yapılmıştır. Bulgular, uygun teknoloji entegrasyonu ile sürü halinde hamsterların arama kurtarma faaliyetlerinde ekonomik ve etkili biçimde kullanılabileceğine işaret etmektedir.

Türkiye Finallerinde Adana’yı ve Yüreğir Bilim ve Sanat Merkezini temsil edecek öğrenci ve öğretmenimizi kutlar başarılarının devamını dileriz.